Asistent

Žiga Berložnik je svoje glasbeno izobraževanje začel kot kitarist na Glasbeni šoli Ravne na Koroškem ter ga nadaljeval z vzporednim izobraževanjem na SGBŠ Fran Korun Koželjski v Velenju in SGBŠ Maribor.

Po končani gimnaziji na Ravnah na Koroškem, je uspešno zaključil Pravno fakulteto Univerze v Mariboru. V času študija je opravil študijsko izmenjavo na Radboud University Nijmegen na Nizozemskem.

Žiga je zborovsko pot začel pri štirinajstih letih pri Koroškem akademskem pevskem zboru Mohorjan na Prevaljah (takrat Študentski mešani pevski zbor Mohorjan), kjer je še vedno dejaven kot pevec in korepetitor, zadnja leta pa tudi kot asistent dirigentke.

Tekom študijskih let je bil član komornega mešanega zbora SGBŠ Maribor, APZ Maribor ter APZ Tone Tomšič Univerze v Ljubljani, kjer je deloval tudi kot korepetitor, podpredsednik društva ter član umetniškega vodstva zbora.

Od leta 2013 je tudi član vrhunskega mednarodnega projektnega komornega zbora Utopia & Reality. Vokalno se je izpopolnjeval pri Alešu Marčiču, Martinu Sušniku, Teji Saksida, Tanji Vogrin ter Simoni Raffanelli Krajnc, kjer se še vedno izobražuje na Glasbeni šoli v Slovenj Gradcu.

Leta 2015 je kot basist sodeloval s profesionalnim norveškim komornim zborom Kristiansand Solistensemble ter zelo uspešno opravil zborovsko šolo dirigiranja “Osnove dirigiranja II” pod vodstvom Urške Štampe.

Doslej je sodeloval s kar nekaj zvečenimi dirigentskimi imeni, med drugim z Emmanuelom Villaumeom, Ragnarjem Rasmussenom, Urošem Lajovicom, Martino Batič, Uršo Lah ter Sebastjanom Vrhovnikom.

KD MOHORJAN

Kulturno Društvo Mohorjan
Na Fari 44
2391 Prevalje
GSM: 031 686 191
E-poštainfo@mohorjan.si