Dosežki

Nagrada občine (2018) - Zlato Sušnikovo priznanje na področju kulture

21. junija 2019 je KAPZ Mohorjan na osrednji prireditvi ob občinskem prazniku Občine Prevalje (26. 6.) prejel Zlato Sušnikovo priznanje na področju kulture.

Zlata plaketa na mednarodnem zborovskem tekmovanju Praga Cantat 2018

Od 1. do 4. novembra 2018, smo se KAPZ Mohorjan udeležili mednarodnega zborovskega tekmovanja Praga Cantat v Pragi na Češkem. V kategoriji mešanih zborov smo osvojili zlato plaketo in posebno priznanje za najboljšo izvedbo obvezne skladbe. Naš zborovodja Uroš Jurgec pa je prejel posebno priznanje žirije za izjemno dirigiranje.

Povezava do tekmovanja: 

http://www.bohemiafestival.cz/ang/praga-cantat-results-2018.php

3. Mednarodno zborovsko tekmovanje Derry, Irska, 21. - 25. oktober 2015

Oktobra, 2015 smo se udeležili 3. Mednarodnega zborovskega tekmovanja Derry, na Irskem, in sicer 21. - 25. oktobra. Tekmovanja se je udeležilo 10 zborov iz 8 držav. Prvo mesto je osvojil Zbor sv. Nikolaja, Litija, pod taktirko Helene Fojkar. Naš zbor je za las zgrešil 3. mesto in dosegel 4. mesto. 

Povezava do tekmovanja:

http://www.codichoral.com/2015-festival/results/international-competitions.php

Krstna izvedba Prevaljške legende - KAPZ Mohorjan in Mladi slovenski balet, 7.12.2014

7. decembra je potekala krstna izvedba Prevaljške legende, ki jo je napisal dr. Franc Sušnik. Mladi slovenski balet v koprodukciji s Kulturnim društvom Mohorjan in našim akademskim pevskim zborom Mohorjan, uprizoril svečano izvedbo baleta, po zamisli Prevaljčana Jožka Kerta.Prevaljško legendo je interpretiral igralec Aleš Valič, glasbo pa je prispeval Lojze Lebič, ki je leta 2014 praznoval 80-letnico. Njegovo glasbo pa smo izvajali pevci Koroškega akademskega pevskega zbora. Baletno koreografijo je pripravila asistenka ljubljanskega baleta, Claudia Sovre, ki je bila hkrati tudi režiserka predstave. V kombinaciji klasičnega in sodobnega baletnega izraza je Claudia Sovre ustvarila jasno podobo Prevaljške legende, tako da so gledalci bili navdušeni nad predstavo.

18. mednarodno zborovsko tekmovanje Dnevi duhovne glasbe Cro Patria Split 2014

S KAPZ Mohorjan smo se novembra 2014, udeležili 18. mednarodnega zborovskega tekmovanja Dnevi duhovne glasbe Cro Patria v Splitu. Z zborom smo v kategoriji obveznih skladb prejeli zlato, v kategoriji novitet pa srebrno plaketo. Z najvišjim seštevkom točk smo v kategorijah obveznih in novih skladb osvojili Grand Prix tekmovanja.

Povezava do tekmovanja:    

http://www.cropatria.com/index.php/hr/

Zlata plaketa na tekmovanju Naša pesem 2014

V soboto 12. aprila smo se s KAPZ Mohorjan udeležili državnega zborovskega tekmovanja v Mariboru, v Unionski dvorani, ki ga organizira JSKD. Tekmovalo je 20 izbranih zborov in vokalnih skupin iz Slovenije. KAPZ Mohorjan smo kot prvi koroški zbor dosegli zlato plaketo (90,30 točke) in bili med mešanimi zbori četrti. Naša dirigentka Helena Buhvald Gorenšek pa je prejela tudi priznanje z nagrado Glasbene matice Ljubljana za obetavnega zborovodjo.

https://www.jskd.si/glasba/zborovska/prireditve_zborovska/nasa_pesem/maribor_14/uvod_nasa_pesem_14.htm

1. mesto (95,2 točk) med 16. mešanimi zbori v Riminiju, 2013

V kategoriji odraslih mešanih zborov a capella in med konkurenco 16-ih zborov, smo dosegli 1. mesto - zlato plaketo s 95,2 doseženih točk. S tem smo se uvrstili v veliki finale tekmovanja, kjer so nas zasluženo premagale le odlične mlade Poljakinje.

Dirigentka: Helena Buhvald Gorenšek.

http://www.riminichoral.it/welcome/

Tekmovanje na mednarodnem tekmovanju Slovakia Cantat v Bratislavi, 26. - 29. april 2012

S KAPZ Mohorjan smo se od 26. - 29. aprila udeležil mednarodnega tekmovanja Slovakia Cantat v Bratislavi, kjer smo dosegli zlato plaketo in 3. mesto v kategoriji mešanih zborov a capella. 

Povezava do tekmovanja:

http://choral-music.sk/en/Festivaly/view/id:48

Državno zborovsko tekmovanje Naša pesem, 20. - 22. april 2012

V petek 20. - nedelje, 22. aprila 2012, je v Unionski dvorani potekalo državno zborovsko tekmovanje Naša pesem, katerega smo se prvič udeležili. Na tekmovanju smo dosegli srebrno plaketo ter priznanje z denarno nagrado za najboljši debitanski zbor tekmovanja. Tega leta je naša zborovodkinja Helena Buhvald Gorenšek prejela priznanje za perspektivno mlado zborovodjo, z denarno nagrado za izobraževanje. 

https://www.jskd.si/glasba/zborovska/prireditve_zborovska/nasa_pesem/maribor_12/nastopajoci_nasa_pesem_12.htm

Stran 1 od 2

KD MOHORJAN

Kulturno Društvo Mohorjan
Na Fari 44
2391 Prevalje
GSM: 00386 41 421 799 (Zlata Lodrant)
E-poštainfo@mohorjan.si